Vad är peer Pressure

Samantha var alla förväntansfulla och glada att ansluta sig till gymnasiet. Hon gick igenom en bunt blandning känslor och undrade hur rolig hennes första dag skulle vara i skolan. Hon var alla inställda och ivriga att gå till skolan. Som väntat hade hon verkligen sin nya high school och vänner. Hon var en ljus tjej, men sakta hennes föräldrar märkte att hennes studieresultat var på väg ner och hennes beteende i huset var alltför ovanligt. När hennes föräldrar blev chockade över att se Samantha hänge sig åt droger och alkohol. När de märkte att, hade Samantha blivit en narkoman och var snart skickas till rehab center.
Vad tycker du hamnade Samantha i denna situation? Svaret är, grupptryck. Om du undrar vad som är grupptryck, som har så allvarliga effekter, så läs vidare att veta vad som är grupptryck och lite fakta om grupptryck.
Peer tryckdefinition
I enkla ord kan grupptryck definieras som påverkad av vänner på en individ. Kamrater, som är en grupp vänner, består i allmänhet av barn som hör till samma åldersgrupp. I sådana grupper, barn tenderar att hitta sin egen identitet och känner behov av att bekräfta för majoriteten och normer följs av majoritet. Det ger dem social och emotionell trygghet. Det är scenen av deras personliga utvecklingen, där de vill att accepteras och uppskattas av sina kamrater. För att få denna känsla av tillhörighet, barn ägna sig åt saker som deras kamrater eller grupp av vänner hänge i. I this känslomässigt osäkra sinnestillstånd, ibland, barn inblandade i aktiviteter som inte är bra för deras sociala utveckling. I dessa situationer har de efter för negativa grupptrycket och få som bedriver verksamhet kamrattryck, såsom rökning, drogmissbruk, sexuell aktivitet, etc. vilket kan få allvarliga konsekvenser för deras nuvarande och framtida liv. I sådana situationer grupptryck, är det viktigt för barn att vara känslomässigt stark, så att de kan stå för det de tror i. Ibland kan grupptryck vara oemotståndlig och tilltalande men efter att ha en kontroll över sinne och är bestämd är viktigt i För att undvika skadeverkningar av grupptryck.
Med denna information är jag säker på att du har fått en rättvis bild om vad som är grupptryck. För bättre förståelse, kommer jag att förklara konceptet med några exempel grupptryck. Nedanstående exempel kommer besvara din fråga, vad är grupptryck.
Exempel på Peer Pressure
Fall 1: Det finns en pojke som är intelligent och ljusa. Han går i skolan varje dag och aldrig britsar föreläsningar. Men hans vänner kallar honom en bar samt en bok mask. De tvingar honom att sluta studera och gå för en film med dem. De berättar för honom hur roligt det är att titta på film. När han vägrar börjar de smädar honom och kalla honom namn. Han känns väldigt dåligt, och beslutar att ansluta sig till dem. Liknande händelser inträffar ofta, och han snart blir "en del" i gruppen. Hans akademiska föreställning förnedrande. I det här fallet, lyssnar pojken till hans vänner att undvika hånet från hans vänner och andra obehagliga upplevelser. Å andra sidan var han också mycket frestad att titta på film. För att känna sig accepterade, gick han sina vänner och följde vad de gjorde.
Pojken kunde ha räddat sig själv genom att vara påträngande. Han borde ha sagt till sin vänner, att han inte vill våningssäng föreläsningar och han skulle gå med dem för en film efter att skolan är över eller under en helg. Genom att göra detta skulle han ha kunnat studera samt njuta med sina vänner.
Fall 2: En flicka som precis har anslutit sig till universitetet, stannar i ett vandrarhem med två andra rumskamrater. De andra två rumskamrater är mycket rika och flashiga. De älskar shopping, dating och roaming runt. Alla tre av dem har mycket roligt i vandrarhemmet. Snart flickan känner att hon också borde unna shopping och dating. Men för allt detta, hon behöver pengar. Hon börjar ljuga för sina föräldrar få extra fickpengar och kompromisser med sina studier. När hennes föräldrar vägrar att ge extra pengar, börjar hon låna pengar av andra och mycket snart fastnar i den onda cykler av skulden. I detta fall var flickan inte tvingas men efter att titta på andra vänner, var hon frestad att ha en livsstil som de.
Flickan borde ha gjort en tydlig egen analys innan onödiga kompromisser. Hon borde ha kontrollerat hennes frestelser och borde inte ha lurat sina föräldrar och andra personer som hon lånade pengar och återvände aldrig. Hon borde ha följt sin egen livsstil och koncentrerade sig på sina studier. Detta skulle ha hjälpt henne få ett bra jobb och en bra framtid.
Av ovanstående exempel, måste du ha förstått vad som är grupptrycket och hur det påverkar barn. Skrämmande grupptryck statistik, visar att barn så unga som 12 år gammal hänge sig åt drogmissbruk och våld på grund av grupptryck. Det är hög tid, vi lär oss allt om denna dödliga fenomen. Men det är grupptrycket inte dåligt alltid. Det finns både negativa och positiva effekterna av grupptryck. Om du lär dig en del bra saker från dina vänner kan du förvandla grupptryck till positiva grupptryck. Positivt grupptryck kan du jämföra med dina vänner på ett sunt sätt, genom vilket du kan få inspiration att förbättra din personlighet. Vänner är en av de viktigaste personerna i våra liv, som formar våra attityder, värderingar, perception och beteende. I stället för att blint följa våra kamrater, har vi alltid möjlighet att växa till en socialt och moraliskt ansvarig person.