Ekonomisk hjälp för Seniorer

Ålderdom för med sig, om du är ekonomiskt inte stabil, det är nödvändigt för att få hjälp från regeringen och andra källor. Det liv pensionering kan bli mycket svårt för dem som inte hyvlat på ett riktigt sätt. Som pensionärer slut på pengar, blir det svårt för dem att upprätthålla och tillbringa resten av livet efter pensioneringen. Det finns få program för ekonomiskt stöd som äldre kan förmåner från. Låt oss hitta om ekonomisk hjälp för seniorer i detalj igenom den här artikeln.
Ekonomisk hjälp för pensionärer
Alternativen ekonomisk hjälp för äldre människor finns i nedanstående punkter. Dessa program och förmåner är användbara för seniorer medborgare eftersom de är kvar med begränsad inkomstkälla i sin ålderdom.
Social trygghet: Den sociala förmåner kan utnyttjas av människor som arbetat för minst 10 år. Dessa människor är berättigade till pensionsförmåner. Hustru till person som har arbetat i 10 år kan utnyttja de beroende fördelar. Funktionshindret fördelar erbjuds även via de sociala programmet. Om en person blir handikappade före sin pensionsålder, han / hon utnyttja dessa fördelar. Om en pensionerad medborgare och hans / hennes make har båda arbetat i minst 10 år, paret kan använda dubbel nytta. Det innebär att både pension och förmåner för ekonomiskt beroende erbjuds dem att jämna ut resten av sina dagar.
Skatt Fördelar: Det finns få skattemässiga fördelar / förmåner tog värvning i IRS skatt kod som är användbara för pensionärer. De äldre / pensionärer över 65 år och som har lämnat någon av skattekontot, 1040 eller 1040A kan dra nytta av skatteavdraget som kallas "kredit". Personer över 60 år kan få rådgivning från volontärer som är IRS utbildade och de också få hjälp avseende fri självdeklaration förberedelse.
Statliga program: Den "låg inkomst Home Energy Assistance Program" (LIHEAP) ger ekonomiskt stöd till seniorer i form av bidrag för att betala elräkningar. Rabatt för pensionärer ges i processen för att utnyttja tjänster som telefon, vatten, sophämtning, satellit-TV, kabel, etc. Man måste ge ålder-bevis för att få rabatten fördelar.
Receptbelagda Assistance Program: Människor som inte har råd att betala för receptbelagda läkemedel kan dra nytta av detta finansiella hjälp för seniorer. De "Patient Assistance Program" (PAP) erbjuds av läkemedelsföretag. Läkare och apotekare kan hjälpa till att få mer information om sådana program.
Senior Farm Direkt Nutrition Program: Den "Senior Farm Direkt Nutrition Program" (SFDNP) används för att ge äldre människor med kontroller. Dessa kontroller kan användas för inköp Oregon odlade grönsaker, frukter och andra örter. Pensionärer intresserade av programmet måste ansöka om det. Ansökningarna behandlas vid den SPD (Seniorer och personer med funktionshinder) huvudkontor.
Senior Finansiella Care: Det är en rådgivning för seniorer över 60 år. De olika uppgifter i vilka äldre kan få hjälp med är betalar räkningar, månatlig kostnad förvaltning, kontoutdrag försoning, kredit rådgivning, sjukförsäkring rådgivning, vända inteckning rådgivning, kredit rådgivning, bedrägeri medvetenhet, återbetalning av skulder och information remiss. Information om att få ekonomisk hjälp för seniorer finns också. Informationen om senior rabatter bör också vara till hjälp.
Informationen om ekonomisk hjälp för seniorer presenteras genom olika program och system. Bortsett från de social säkerhetsprogram och andra program regeringen, det finns privata finansiärer och koncessioner för pensionärer.