Pool Shock Treatment

Ingenting känns bättre än ett dopp i poolen i den varma och tryckande sommaren. Så bildkontrast dig i en pool. Vattnet glittrar i solskenet, som flytande diamanter. Bara vill kyla av dig. Att uppdatera kropp och själ. Åh! Heaven! Men vänta! Vad är det? Det gröna, squishy "substans" flyter runt? Är det .... alger?!? Och vad är det som luktar? Ewwww! Har detta någonsin hänt dig? Om ditt svar är ja, är den enda lösningen en pool chockbehandling. Läs vidare information på den så att du kan gå omkring med ett gjort för din pool som tidigast.
Vad är Pool Shock Treatment?; Chockerande en pool är en vattenlöslig säkerhetsåtgärd som innebär att ett skäligt belopp klor till poolen med målet att bryta ner ammoniak, kvävehaltiga föreningar och andra organiska ämnen som finns i vattnet. This sanerar vatten och gör det bakteriefri. Sådant vatten är säkert att bada i, eftersom det inte ger upphov till utslag eller andra irritationsmoment.
Varför Klor?, Ganska ofta, när du simmar i en pool, klagar dig hudirritationer eller ögonen blir ömma och röda. Skyller vi dessa reaktioner på smidigaste Bottensug - (överskott) klor. Även om det är sant att klor verkligen används för att rengöra pooler, är tanken att överskottet av klor är vad som orsakar reaktionerna fullständigt felaktigt. Det är i själva verket tvärtom. Ja, det stämmer. Det är inte överskottet av klor som irritera huden, det är mindre klor. Förvirrad? Bara läsa vidare, jag är säker på dina tvivel kommer att rensas.
Vad Klor gör; Klor i princip utför följande 3 viktiga funktioner i pool underhåll,, desinficerar vattnet av farliga mikroorganismer som kan orsaka sjukdomar. , Gör sig av alger och andra organiska föroreningar. ; Bryter ner eventuella ammoniak och kväveföreningar som finns i vattnet. ; Shocking poolen, nu får vi se hur just du kan använda klor för att rengöra din pool och göra det säkert och lukt gratis att använda. , Och när en klorföreningen läggs till i vattnet, reagerar den med vatten och andra kemikalier (kväve ammoniak, urin, svett, etc.) för att bilda hypoklorsyra och andra sådana föreningar. This förorenade klor kallas kloramin eller kombinerade klor (CAC). , CAC är inte användbar till vattnet och det är vad som orsakar pool problem relaterade reaktioner och den obehagliga lukten i de flesta pooler. , Du måste ta reda på hur mycket klor som krävs för att befria vatten av CAC och omvandlar den till fri klor (FAC). , FAC är den verkliga klor, som går om döda bakterier och andra kontaminanter. , Så nu har poolen FAC och CAC som tillsammans uppgår till de totala klorhalten i poolen. ; Att separera de två, måste du först på hur mycket bundet klor faktiskt finns i vattnet. , För att göra detta kan du använda testutrustning som visar dig nivåer av FAC, Cert, pH-nivån, kalciumhårdhet och total alkalinitet i vattnet. , När du har beloppen, beräkna hur mycket klor du behöver lägga till enligt följande tabell. Den talar om hur mycket av varje av ovanstående måste finnas i vattnet, för att garantera en säker simning miljö.
FAC (spm) 2,0-4,0, CAC (spm) 0, pH 7,4 till 7,6, Alkalinitet 80-120, Kalcium (spm) 200-400
* Dessa siffror har ordinerats av Association of Pool & SPA proffs Föreslagen kemiska normer för simbassänger; Lägg klor (i någon form, granulerad eller vätska) tills din testutrustning visar dig de ovan angivna siffrorna. , När du ser dessa siffror är din pool klar för användning, efter en halvtimme eller så. ; Pool chockbehandlingar FoS, Nedan följer svar på några enkla frågor som du kan ha om pool chockbehandling.
F) Hur ofta ska jag stötar min pool?: A) Chock din pool på en vecka, speciellt på somrarna när det används ofta. Annars när den inte används ofta, chock det när du ser organiskt material (vid regn eller åska, etc).
Q) När är bästa tiden att chocka min pool?; A) Den bästa tiden på dagen att chocka poolen är innan solen ner eller strax före soluppgången, att undvika UV-strålar från solen störa processen.
Q) Vad är processen att lägga till klor i bassängen?; A) Du kan lägga till vätska kloret genom poolen filtret. För granulerat klor, pre upplösa den i en behållare med vatten (lägg till klor till vattnet, inget vatten klor). Häll blandningen i filtret systemet. Tappa de sista bitarna av oupplösta kärnor genom att lägga till mer vatten i behållaren.
Q) Finns det några försiktighetsåtgärder att jag skulle ta samtidigt chockerande min pool?, A) Ja, undvika att komma i direkt kontakt med den kemikalie. Använd skyddsglasögon och handskar. Läs även instruktionsmanual av de produkter som poolen chock som du använder.
Det var några pool rengöring tips till din pool chock. Så är fallet, gå till höger om och få allt du behöver för att stöt din pool. Gör det ren, säker och luktfri, för dig och din familj!