Elektrisk vattenvärmare Timer

Har du någonsin undrat vad är mekanismen för varmvattenberedare i ditt badrum? Värmevatten är en process där energikälla (el) omvandlas till värmeenergi som ytterligare används att värma vatten. Detta visar att det är en termodynamisk process och energin omvandlas från en form till den andra för att bevara den. Detta vatten uppvärmning kan regleras vid en viss temperatur av en timer som installeras i dessa värmesystem.
Du behöver varmt vatten för ett antal skäl som matlagning, städning, uppvärmning och bad, är därför varmvattenberedare inte bara användas i våtrum men även på andra håll. Apparater som grytor, kastruller, koppar, Grytor och vattenvärmare behöver alla en uppvärmning mekanism. Temperaturen i dessa apparater kan kontrolleras av timing dem med elektriska timers varmvattenberedare. Det finns olika typer av timer varmvattenberedare som rutan timers, digital programmerbar och nedräkningar var av olika anledningar. Nämns nedan är hur man installerar dem, och hur fungerar de, så ta en titt!
Hur du installerar en Electric Timer Varmvattenberedare
En elektrisk varmvattenberedare timer definieras som en apparat som automatiskt växlar en elpatron på och av under särskilt tidsintervall. Denna mekanism är ett energi sparare och är inte särskilt dyrt att köpa för dina element. Innan vi börjar med processen för hur man installerar, låt oss ta ett titt på vilka timrar är de mest använda de i marknadens idag.
Box elektriska varmvattenberedare Timers; Innan ett val om elektrisk vattenvärmare timer för själv bör du överväga din daglig användning också. Box timers kända för att vara de vanligaste elektriska timrar och är tillgängliga från 120 till 270 volt. De har antingen mekanisk eller digital timer och har inbyggda batterier nödsituation. Dessa fält timers kan installeras i närheten av lagringstankar antingen inomhus eller utomhus.
Nedräkning Electric Water värmarens; dessa timrar också komma med mekanisk eller digitala kontroller, vilket sänker kostnaderna genom att du kan ställa in en tid där det varma vattnet finns liknande från 10 till 60 minuter. De fungerar på 110 volt och blir mer attraktiva att titta på. Dessa är monterade bort från lagringstankar och nära kontrollerat klimat, eftersom de inte kan kopplas direkt till tank. Också läsa om elektriska problem varmvattenberedare.
Digital Elektrisk Vatten värmarens; dessa timers arbete också vid 110 volt men utformats uteslutande för inomhus installationer. De är arrangerade bort från lagringstankar bredvid kontrollerat klimat, för enklare åtkomst. Eftersom dessa digitala in-funktion, har de ett brett utbud av programmerbara inställningar än de andra. De kan in för olika dagar i veckan och har en mer attraktiv titt än övriga timers.
Steg för att installera en elpatron Timer; Börja med att ta bort el som försörjer el till varmvattenberedaren. ; Placera timern i önskat område och med hjälp av skruvmejseln, fixera terminaler och trådarna på manöverorganet. Följ instruktionerna från manualen för montering av timern. , Anslut ledningarna till timern styrenheten och se till att det finns två skruvar säger makten, kraftförsörjning och linje. Den andra uppsättningen kablar ansluts till skruvplinten och dessa skruvar är märkta så att varmvattenberedaren eller lasten. , När alla anslutningar är klara, gäller strömmen till Tappvarmvattenkrets och kontrollera om kablarna är ordentligt anslutna för kretsen att passera. ; Du kan sedan ställa in programmet med hemma tid och hemifrån, för elektrisk vattenvärmare timer. Du kommer också måste ställa rätt datum och tid, eftersom många timers tillåta fastställande av programmål varje dag hela veckan. ; Med denna information om elektriska timers varmvattenberedare, kan det vara enkelt att välja samt installera egna timer. Kontrollera du följer bruksanvisningen ordentligt medan installerar och även vidta alla försiktighetsåtgärder nämns i den.