WASP Repellent

För de flesta av oss, getingar är skräckinjagande insekter, som kan orsaka sveda biter. När du märker dem frekventerar din trädgård eller bakgård, kommer du att börja söka efter metoder att bli av med dem. Men getingar sägs vara de insekter som är en viktig del av ekosystemet. Betten de utsätter är bara en del av sin defensiva reaktioner på hot. Däremot kan getingstick vara smärtsamt och kan även orsaka allvarliga och livshotande allergiska reaktioner hos vissa personer. Så är det alltid bättre att avskräcka dem från frequenting dina lokaler. Detta kan göras med hjälp av geting insektsmedel, geting fällor, etc. Denna artikel handlar om olika aspekter av geting repellerande medel.
WASP Avskräckande
Använda repellent är en av de effektiva metoderna för att avskräcka getingar mot att besöka och häckar i era lokaler. These repellent kan vara av olika typer. Du får använda kemikalier eller gå för ekologisk geting repellerande medel. Numera även elektroniska geting repellenter finns på marknaden. Vissa typer av geting avskräckande medel är avsedda för att spruta på hud och kläder, för att stöta bort getingar. Även kemikalier som inte är att föredra på grund av deras skadliga natur, ekologiska och andra typer av geting repellenter används främst av människor. Låt oss ta en titt på olika typer av geting repellerande medel.
Naturliga Wasp Avskräckande
Medan vissa människor odla örter i deras lokaler för avskräcka getingar, andra använder sprayer av olika naturliga produkter. Om du vill anta den första metoden, odla växter som mint, malört, citrongräs, etc. Bland dem är malört sägs vara den mest effektiva, och denna anläggning kan odlas som gränser i trädgården. Även torkade sticklingar av anläggningen befinns vara effektiv som insektsmedel. Du måste odla dem i väldränerad jord och se till att platsen inte är nära växter som fänkål, ärter, anis, mm
Lavendelolja, eukalyptusolja, etc., är också effektivt som geting repellerande medel. Vid lavendelolja, kan du antingen använda det på hud och kläder eller annat spraya på områden som besöks av dessa insekter. Blanda ¼ uns av lavendel olja med ½ uns citronellaolja och 1 / 8 ounce varje Pennyroyal olja, eukalyptusolja, lavendel olja, tea tree olja och jojobaolja, att förbereda en hemmagjord geting motbjudande. Denna blandning har spädas med sexton uns av jojobaolja, innan de ansöker på huden. Om du vill ha en geting lavendel oljeavvisande som kan användas som en spray för lokalerna, sedan ersätta 16 gram av jojobaolja med samma mängd vodka.
Man har också noterat att eukalyptusolja kombination med citronella olja är också ett effektivt rättsmedel för getingar. För att göra en geting motbjudande med eucalyptus olja, du måste kombinera lika mängder mentol olja, teak olja och citronella olja med de ovan nämnda olja. Sprutning av blandningen på era lokaler kommer att slå tillbaka getingar och även hindra dem från att bygga bo det området. Även citrus olja extrakt kan göra underverk för geting insekt kontroll. Allt du behöver göra är att spraya extraktet i dina lokaler. Det sägs att citrus olja extrakt kan döda getingar, när dessa insekter kommer i kontakt med den. Vissa använder också blått cypress oljan för bekämpningen geting. Andra naturliga geting repellenter omfattar gurka skivor, rosmarin olja, tvätt blekmedelslösning, babypuder, etc. Du kan också använda Neem olja som insektsmedel, så att stöta bort getingar.
Kort sagt, det finns många olika naturliga geting repellenter som kan användas enligt dina önskemål, tillgänglighet och effektivitet. Elektronisk geting repellent påstås vara effektivt för detta ändamål, men, är dess effektivitet fortfarande inte bevisats. Du kan också använda geting fällor som kan köpa från butikerna. Dessa fällor kan också lätt göras hemma. Så, prova dessa metoder, i händelse av en geting problem.