PEX rörinstallation

En av principerna för effektiv design är valet av rätt material för ett arbete, baserat på dess krav. Om du anser varm-och kallvatten VVS, vilka är de faktorer som du måste se upp för i ett material? Motståndskraft mot höga och låga temperaturer variation, motståndskraft mot kemisk korrosion, hållbarhet och flexibilitet är egenskaper du bör hålla utkik efter. Alla dessa egenskaper finns i PEX rörsystem. Så detta material är ett brett alternativ som väljs när det gäller hem VVS. I den här artikeln kommer jag ge en kort översikt PEX rörinstallation.
Vad är PEX?
Om du aldrig har hört talas om PEX, låt mig fyller du i om egenskaperna för detta material. PEX är tvärbinds polyeten, som är väl känd som en plast polymer. Styrkan i polyeten som material stärks av kors länka och detta derivat är tuffare än dess källmaterial. Det kan användas för att göra flexibla rör som tål höga temperaturer och inte påverkas av kemisk korrosion.
Den klarar temperaturer från fryspunkten till ca 200 grader Fahrenheit. Dessa är de exakta egenskaper som man vill se i hemmet varmvattenventilen material. So PEX är ett naturligt val när det gäller att installera hem VVS. Förutom hållbarhet, vad som gör PEX-rör installationen enklare än kopparrör är dess flexibilitet. PEX finns i ½ tum, ¾ tum, 1 tum samt 3 / 8 tums diameter. De används även i hydroniska strålande golvvärmesystem.
Hur man installerar PEX rör?
Innan vi talar om PEX rörinstallation Låt mig lista ut de saker du behöver för jobbet. Om du behöver transportera PEX-rör över ett stort avstånd i huset, behöver du en borrmaskin, PEX fästelement, hangarer, band och plåtar stud. Dessa är skyldiga att utföra PEX-rör till väggar.
Enligt projektets omfattning, måste du bestämma längden av PEX slang som behövs. Beroende på längden av slang måste du köpa PEX remmar och hangarer. Att göra bilagor i VVS ändar, du måste ha crimp ringar och PEX fräsar samt pressverktyg. En "go / no-go gauge" användas för att testa hur väl crimp ringarna har fastställts.
Under uppvärmning och kylning effekter kan en PEX-rör utöka eller minska. För en 100 meter PEX pipa, kan du förvänta dig en krympning av 1 tum, för varje 10 graders temperaturökning. Så du behöver för att redovisa och bestäm längden därefter.
Låt mig nu ge en kort sammanfattning av förfarandet för att installera PEX-rör. För det första måste du markera ut vägen på väggen, längs vilken PEX slangen kommer att köras. Med lämpliga intervall, måste du borra hål för metallfästelement som skall fastställas. Efter metallfästelement är fästa i väggen, måste du köra PEX-rör genom den, efter styckning lämpliga segment från 100 fot rulle. Denna lilla detalj av PEX rör installationen bör inte missas.
Använda hangarer och remmar, du kan se till att rören sitter fast. Den sista delen är att ansluta PEX rören till VVS bilagor. Det kommer att kräva crimp ringar som ska bifogas vid varje ände. Pressförloppet ringar bör fastställas med hjälp av ett VECKARE redskap, samtidigt som man att det är minst 1:8 tum från röränden. Om du vill kan du använda en go / no-go tolk för att kontrollera om crimp ringen är ordentligt fastsatta. Som gör jobbet. Jag har gjort det att låta mycket mer enklare än den faktiskt är, men det är säkert lättare än att installera metallrör.
Hoppas denna korta sammanfattning av PEX-rör installation har gett dig en god uppfattning om hur man ska gå tillväga. Installationen är mycket lättare än metallrör, många gör det på egen hand. Om du tycker att du klarar det, gå för installation på egen hand. Annars hyra en professionell för att göra jobbet för dig om ditt projekt är för stort.