Rädslan för Driving

Maria hade de dyraste bilen och hon var också den första bland alla hennes vänner, få ett tillstånd. Men kom fredagskväll, när hon hade en chans att ta ut sin bil, får hon alltid sina vänner att köra bilen. Inte ens när hon kör sin bil. En dag, bara för att hennes vänner tvingade henne gick hon motvilligt att köra. Men även innan hon kunde starta motorn, började hennes händer svettning, klagade hon av yrsel, och hon började cribbing om att inte vilja köra bilen. Alla gissningar vad hon var rädd för? Du har rätt, hon hade en rädsla för körning. Blotta tanken på att köra även på en kort sträcka, gjorde henne bryter ut i kallsvett.
Om du har en fobi för att köra, tror inte att du är ensam. Det finns många människor där ute som du, som står inför samma fobi. Vissa är även rädd för att köra efter bilar eller ens mellan lastbilar. Några har rädsla för att köra över broar, medan vissa har rädsla för mörkerkörning. Du är förmodligen undrar om det finns ett sätt att övervinna denna rädsla. Jo de goda nyheterna är att det finns flera sätt som du kan övervinna rädslan för körning. Låt oss först se varför människor har denna fobi.
Orsaker till Rädsla för Driving, Troligen någon tidigare händelse i barndomen such någons död i en bilolycka eller kanske trycka gaspedalen i stället för bromsen och sedan hamna i älven, eller kanske knackar ner en person under körning, har satt igång en rädsla att köra bil, i ditt sinne. Närhelst du är där bakom hjulet börjar du få dessa flashbacks och därmed du börjar få ångest över att köra bilen. Du har graverat den på din åtanke att köra bil är farligt och därmed kroppens s "kamp eller flykt svar, kommandon kroppen för att skydda sig från någon form av skada. Så även innan din hjärna kan räkna ut om det hela rädsla för körning är lämplig eller inte, ger du upp. Således är orsakerna till din rädsla för att köra något annat än psykologiska. Låt oss nu se hur man får över rädslan för körning.
Att övervinna din rädsla med bilkörning, om du har en rädsla av att köra bil, hamnar man förlora upp massor av roliga stunder av livet. Du missar ut på att ta din familj ut för en lång drive, du miste om att försöka händerna i alla de stora bilarna, saknar dig ut på att köra din dag tillbaka till sin plats. Kort sagt, saknar dig ut på massor av saker. Även vid akuta, som att ta någon till sjukhuset, kommer du inte till någon hjälp på grund av din rädsla. Så hur man kan övervinna rädsla för att köra? Låt oss se.
Slappna: Innan vi går in i bilen, först lugna ner dig själv. Förbered dig att du bara kommer att koncentrera sig på körningen och inte på något annat. Om du inte är bekväm i bilen, öva på detta i ditt rum. Bara blunda, ta djupa andetag och visualisera att du är vid ratten. Öva detta tills du är säker. Sedan prova det här i bilen. Var absolut bekväm innan du börjar köra. Under körning, om du känner dig vass igen och dra sedan över och utföra ovannämnda motion.
Få en Samtidig ryttare: Om du känner att du kommer att vara mer bekväm om det finns någon i bilen med dig, be då någon att sitta med dig. Det kommer att minska spänningen. Dessutom, om du har en rädsla för att köra ensam, så kommer detta att hjälpa dig att komma över det. Med tiden, när du är säker på att övervinna din rädsla för körning, börja köra ensam.
Spela musik: Spela lite lugnande musik medan du kör. Du kan prova några meditation musik om du vill. Lugnande musik relaxes ditt sinne. Lyssna inte på högljudd musik som inte låter dig koncentrera.
Små steg: För de första gångerna du sitter bakom ratten bara köra runt kvarteret. Sakta, när du får tillräckligt med självförtroende, öka avståndet. Försök inte att köra på motorvägen från början. Ta små och stadig steg.
Körskola: Det finns många trafikskolor där de lär dig hur man får över rädslan för körning. Ansluta sig. De kommer att vara mer än redo att hjälpa dig.
Glöm de Skakningar: Vissa människor har också en rädsla för att köra över broar. Så nästa gång när du närmar dig ett bro, ta djupa andetag och hålla ett klart huvud. Det bör endast positiva tankar i huvudet. Relax, och tänka på det som bara en annan väg, ingenting annat. Fortsätta så här varje dag och långsamt, kommer du att övervinna din rädsla. You kan även delta i Neuro-Lingvistisk Programmering (NLP), som är studiet av inledande positiva tankar i ditt sinne, vilket har en positiv inverkan på ditt beteende.
Nu vet ni att din rädsla att köra bara i huvudet. Följ bara stegen ovan och ni kommer att kunna övervinna din rädsla på nolltid. Det är en stor upplevelse, få att köra egen bil. Testa!