Bad Spark Plug Symtom

Ett tändstift är en elektrisk anordning som används allmänt i bilmotorer som antänder blandningen av luft-och bränsle med hjälp av en elektrisk gnista. I lekmannaspråk, är den mest grundläggande funktionen av ett tändstift för att fungera som den enhet som startar din motor, när du vrider nyckeln i tändningslåset. Bad tändstift kan emellertid skapa en hel röra av bil problem, som kommer att manifestera på många olika sätt. Ta en titt på de vanligaste problemen en dålig tändstift kan skapa.
Symtom på en dålig Spark Plug
Starta upp problem: Om din motor stannar eller inte startar, kan du kolla tändstiften. När tändstiftet är trasig, kan den inte ge gnista som orsakar tändning, vilket betyder ingenting händer när du drar upp tändningen (det är när veta hur man ska hoppa starta en bil skulle komma till hands!). Start upp problem är en av de vanligaste symtomen på en dålig tändstift.
Låg Acceleration: annat symptom av ett dåligt tändstiftet är låg acceleration. Om du upptäcker att trycka ner gaspedalen ger mycket liten ökning av hastigheten, eller om det känns som motorn inte är "drar", kanske du vill söka efter tecken på en dålig tändstift.
Miltal Drop: Ett vanligt symptom på en dålig tändstift är en droppe i körsträcka. Om du inte har ändrat bränsle du använder, men upplever lägre medelvärden, ta det som ett varningstecken. En märkbar nedgång i körsträcka kan indikera ett fel tändstift, eller kan vara ett av tecknen på en igensatt bränslefilter. Use tändstift som rekommenderas för din bil för optimal körsträcka och prestanda.
Rough Tomgång: Detta är en annan av tecknen på en dålig tändstift. När bilen står stilla och motorn går på tomgång, en sputtring buller, eller en känsla av ökad vibrationer kan signalera en dålig tändstift.
Plötslig Överspänningar: Ibland kan du uppleva en plötslig ökning av styrka utan något märkbart orsak. Detta kan också inträffa när bilmotorn problem dyker upp genom att inte påskynda ordentligt, eller svara på kontinuerlig press på gaspedalen i anfall och startar. Denna typ av inkonsekvent motorns prestanda är ett tecken på dålig tändstift.
Motorstopp: Bad tändstift kan orsaka motorn sporadiskt stall. Detta kan ske med täta intervall, eller strax efter på tomgång.
Tecken på Bad Spark Plug
Att räkna på om din tändstift åtminstone se okej, måste du först hitta dem. Om du är obekant med motorn på en bil och var du ska leta, pop huven och leta efter tjocka trådar, som ligger i rad längs ena sidan av motorn. Dessa är tändkablarna, tändstiften vid enheterna i ändarna på dessa kablar. Följande finns några riktlinjer som hjälper dig att identifiera om att ändra tändstiften måste de uppmärksammas om du märker några av de tecken nedan:; Kolavlagringar, vilket ser ut svarta sooty märken som täcker kontakterna, Skada på elektroden, rödaktiga beläggningar på organet i den kontakten (dessa kunde vara resultatet av tillsatser i blyfri bensin), Utsliten eller korroderade ytan, Även om ditt tändstift ser bra ut, kan det finnas skador på tändkablarna. Some bad tändkabeln symptom är motorn stalling, tändning problem, grov tomgångskörning och låg strömförbrukning. Många av de symtom som anges ovan kan också indikera att tändkablarna behöver förändras, så se till att kontrollera dessa samt när du tar en titt under huven. Eftersom ledningarna är täckt med tjocka isolatorer, allt du behöver leta efter en paus, rippa eller tår i isolerande höljet. Varje del av kabeln som är utsatt av avbrott i isolerande material ger anledning till oro. Annan ganska enkelt sätt att göra detta är att starta motorn nattetid och titt under huven för eventuella gnistor runt trådarna - det är en ganska bra indikation att kablarna behöver ändras.
En allmän regel att följa är att ändra ditt tändstift efter varje 30.000 miles för att hålla din motor går bra. Regelbunden tune ups kommer också att öka effektiviteten och bidra till att förhindra problem från dyker upp. Förstå symptom är det sannolikt att se om du har en dålig tändstift, hjälper dig att identifiera problemet snabbt och spara tid, ansträngning och pengar. Lycka!