Papper getingbo

Även om getingar är bra för ekosystemet, är dessa insekter ofta betraktas med stor rädsla på grund av de svider de kan orsaka. Getingstick kan vara riktigt hemskt, särskilt för dem med allergier. Allergiska reaktioner mot getingstick kan vara allvarliga och ibland dödliga också. Så kan åsynen av getingar frekventerar era lokaler eller en geting bo i ditt hus eller trädgård att göra dig nervös. De flesta av oss inte försöka identifiera vilken typ av getingbo eller vilken typ av getingen som lever i den. Men ibland får en grundläggande uppfattning om olika typer av geting bon vara till hjälp för att eliminera dem. Du kan komma över bon lera geting, papper geting bon, etc. Denna artikel behandlar en del information om papper getingbo borttagning.
Mer om Nest Paper Wasp
Som namnet riktigt antyder, är papper geting bon av brungrå pappersaktig material som samlats in av getingar från fibrer samlas in från döda träd och kvistarna. These getingar heter papper getingar och de tillhör familjen Vespidae and underfamiljen Polistinae. Även om inte Hornets och gula kavajer inte hör till denna underfamilj, de är också ibland i denna kategori, eftersom de också make bon ur pappersaktig materialet. Enligt färska studier, finns det omkring 300 arter av papper getingar i världen.
Vid äkta papper getingar, är bon av fibrer samlas form död ved och växter stjälkar. Dessa fibrer är blandat med saliv för att bilda en pappersaktig material, som används för att göra bon med öppna vaxkakor. Boet är fäst vid ytan med hjälp av en tunn stjälk. Papper getingar skydda sina bon från myror och andra sådana insekter genom att utsöndra en kemikalie på stjälken och basen på boet. Papper getingar sägs vara följsamma till sin natur, men kan de attackerar dem, som försöker att skada medlem eller boet. Så måste bort bon papper geting göras med omsorg. Följande punkt behandla några metoder för att avlägsna boet papper geting.
Hur bli av med en Paper getingbo
I allmänhet skall borttagning av någon geting boet ske med försiktighet och försiktighet. Detsamma gäller papper getingar också. Du måste bära skyddsutrustning, liksom, ansiktsmask, handskar, kläder som helt täcker din kropp, etc. Det är alltid bättre att göra denna uppgift, före soluppgången eller efter solnedgången, eftersom, kommer dessa insekter vara mindre aktiva under dessa tider . Följande är några av de metoder som kan hjälpa dig bli av bon papper geting. , Om du vill adoptera naturligt avlägsnande getingbo då använda en tygpåse för att täcka getingbo och när boet omfattas av, förslut den snabbt och ta bort boet från ytan som den är fäst. Nu knyta en tung sten i påsen och doppa den i en hink med vatten. Lämna det för en dag eller två, innan förfogande, så att insekterna dödas. ; Du kan också använda sig av besprutningsmedel som en metod för getingbo borttagning. Använd en flaska geting spray med ett långt munstycke och spraya den i boet från alla håll. Börja med öppnandet av boet och låt den blöt insektsmedel. Vänta en dag eller två för hämtning och avsättning av boet. , Vissa människor använder bränsle, liksom, fotogen, bensin, etc, för papper getingbo borttagning. Det enda du behöver göra är att spraya pappret boet med bränsle, så att boet blir indränkta med det. Täck öppningen av boet med en fuktig trasa och låt den över natten, innan du tar bort och slänger boet. , Nu vet du mer om bon papper geting och hur man bli av med dem. Använda is sprayer eller ens vanligt vatten att blöta ner boet anses också som en effektiv metod för att avlägsna bon papper geting. Det sägs att, om papperet boet är för liten (ca stor som en golfboll), då kan du ta bort den direkt med skovel eller kvast och sedan, lämna detta. Such geting bon finns främst att vara bebodd av en drottning, som vill starta en koloni. Du bör dock inte glömma att använda skyddsutrustning.