Borax Pulver

Vad är den gemensamma faktorn mellan läppstift, tvättmedel, och toalett renare? Jag vet att du tänker hårt och det är ganska konstigt. Hur kan ett läppstift och toaletten renare kan ha eventuella anslutning. Tja, med tanke på att du har gett upp, ska jag säga dig svaret. Och svaret är borax. Ja, detta borax pulver nästan överallt. Det är en naturlig mineral som finns i vatten, växter och organismer.
Vad är Borax Powder?
Borax pulver är i grunden den utvunna från natriumborat. Det verkar som mjuka kristaller och blir upplöst i vatten lätt. Det är också känt som, natrium Tetra borat eller dinatrium tetra borat, det är i huvudsak en kemisk beståndsdel. Det är den avgörande bor förening som utvinns ur borsyra. Borax innehåller bor-, natrium syre och vatten. Det är i allmänhet bryts och bearbetas därefter, men den kan produceras i labbet med hjälp av olika kemiska processer. Som jag nämnde tidigare är det allmänt används som en naturlig rengöringsmedel och används vid framställning av många tvättmedel, desinfektionsmedel, bekämpningsmedel och kosmetika. Bakpulver, vinäger och majsstärkelse är några av de effektiva substitut för borax pulver, när det gäller att använda dem som rengöringsmedel. Du måste vara undrar från var man kan köpa borax pulver men det är inte så svårt. Det är lätt tillgänglig i nästan varje livsmedelsaffär. Om du inte hittar den där, då kan du köpa den från alla lokala apotek, där det finns över disk.
Borax Pulver Använder
Du kan använda borax pulver i sin naturliga från eller du kan också använda produkter som är tillverkade av den. Det används i olika hushållssysslor as fläckborttagning. Det är en av de mest favorit rengöringsmedel bland alla hemmafruar. Det kan ta bort envisa fläckar från diskbänkar och toppar gas samt fartygens tillverkade av rostfritt stål. Allt du behöver göra är att blanda det med citronsaft och tillämpa denna tjock pasta på fläcken. Efter det, gnid den med svamp och varmt vatten. Du kan också använda den för fläckborttagning från badrummet kakel. Bara sprida den över badrum eller toalett och lämna det så i tio minuter. Därefter, skrubba kakel med toalett borste. Den ger inte bara rengör toaletten utan även desinficerar det. Den kan användas på matta effekten. Bortsett från detta kan den användas som ett effektivt skadedjursbekämpning medel. Borax pulver till loppor kommer också till hands om ni har husdjur i huset. Så här använder borax for loppa kontroll, behöver du bara sprida den på huset för några minuter, låt den döda loppor tiden och sedan kan du torka golvet igen. Det hjälper också i ogräsbekämpning, som borax är ett effektivt bekämpningsmedel för växter.
Industriell användning av Borax
Borax används flitigt i olika rengöringsmedel, eftersom det är en naturlig cleanser. Det är en av viktiga ingredienser tvättmedel. Borax också används i många emalj glasyrer. Glas, keramik och keramiska tillverkare använder borax för att ge bättre finish på grund av deras produkter. Det används i olika laboratorier, såsom biokemisk och kemisk göra buffertar, som används som jämvikt lösning i kors länka kemiska reaktioner. Borax pulver som blandas med ammoniumklorid kan användas som bindemedel vid svetsning vissa metaller som järn, stål, etc. Det var också användas i olika livsmedel som livsmedelstillsatser men nu denna praxis är förbjudet i många länder. Men i vissa länder användningen av borax pulver i maten är fortfarande förhärskande. Dessa dagar borax ersätter kvicksilver i små gruvor anläggningar. Det hjälper att utvinna guld från metallen.
Det var några av de framträdande borax använder. Även om det är känt som en grön alternativ till andra kemiska ämnen, undvika det är överanvändning som det är giftigt. Håll den utom räckhåll för barn. Intag borax Pulvret kan få ödesdigra effekterna, så omedelbart besöka läkare vid borax förtäring. Det orsakar också olika hudinfektioner, så kom ihåg att alltid använda handskar vid hantering av den. Med dessa försiktighetsåtgärder kan du använda borax pulver på ett effektivt sätt för olika ändamål.