PEX-rör Problem

Man ger sällan mycket på vilken typ av VVS material används i ett hem. VVS är kanske den mest försummade hem stödsystem. Vi ganska mycket att ta för givet att en VVS-system kommer att behålla själv. Fast det är uppenbarligen inte så! Det kräver regelbundet underhåll samt bra val av rörmaterial får minska din VVS problem. Den viktigaste delen av en VVS-system, förutom fixturer är rörsystemet. Det finns två främsta val när det gäller att besluta på rören materialet. Den traditionella valet är kopparrör, medan en nyare alternativ är PEX rör. Även om fördelarna med att använda detta material i rörsystem är väl reklamen, det finns vissa inneboende PEX-rör problem, som behöver utredas. I den här artikeln ska jag tala om några av de nackdelar och begränsningar med att använda PEX-rör i din VVS-system.
Om PEX
Det fanns en tid då metall var en stöttepelare i nästan varje hem inredning. Att metall pålitlighet är passé nu, med införandet av polymerer och särskilt av plast. Polyeten är en sådan polymer som används mest. En ny variant av polyeten PEX. Det är polyeten förstärks genom kors länkning.
Korset länkning gör den nya produkten mycket mer starkare än dess källmaterial. PEX kan trotsa höga temperaturer (upp till en temperatur på 200 grader Fahrenheit), kemisk korrosion, visar hållfasthet och slitstyrka. Det kan också trotsa låga temperaturer upp till fryspunkten. Viktigast produkten är flexibel och PEX-rör installationen är enklare, jämfört med kopparrör.
Problem med PEX-rör
While PEX slangen har en mångsidig natur, har det några smärre brister. Ett problem är dyra verktyg som krävs för reparation och PEX-rör installation, men de är bara en en gång bekostnad. Här är några av de främsta PEX slangen problem.
PEX kan inte återvinnas, även återvinning av plast är möjligt, en av PEX-rör problem är att det är icke återvinningsbart i detta skede. Genom mina forskning, jag hittade inte något sätt för PEX kan återvinnas. Icke återvinningsbara produkter kan bli svåra att avlägsna den. Detta problem är ännu olöst.
Gnagare Love It, ett rapporterat problem med PEX slang att gnagare älskar den och vill knapra på dem, vilket kan skapa läcker problem. Naturligtvis kan detta problem lätt tas om hand med hjälp av bekämpningsmetoder. Anlita en professionell för att rensa upp gnagare skadedjur så snart som möjligt.
Hjälper bakterietillväxt i stillastående icke-klorerade vatten; I system för vattenförsörjning som inte är klorerade ofta finns det en möjlighet för bakterietillväxt i stagnerat vatten inom PEX-rör. Du får inte står inför ett problem om vattnet stagnation är inte en fråga i ditt avloppssystem och det är i flitig användning. Detta problem kan förebyggas genom regelbundna dekontaminationsförfaranden att rent ut PEX-rör interiörer.
Inte avsedd för utomhusbruk, till skillnad från koppar rörledningar, är PEX rörsystem inte avsedd för externt bruk. Det kan vara begravd under jord i betong i strålande installationer golvvärme, men det är inte avsedd för extern rördragning applikationer. Orsakerna till detta är två gånger. Även PEX slangen är konstruerad för att tåla en rad olika temperatur från fryspunkt till 200 grader Fahrenheit, kan den inte hantera extrema variationer i temperaturer. På vintern som temperaturen sjunker väsentligt under fryspunkten PEX slangar stelnar upp och kan vända sprött.
Även i sommar kan en exponering för solstrålning negativt påverka materialet. Det är därför, tillverkaren bara rekommendera inomhus eller användning under jord. Så, se till att PEX-rör användning är begränsad till interiörer.
Som ni ser, det finns vissa PEX-rör problem som du måste vara medveten om. Det finns alltid en viss mängd risker i samband ett val av material. Välj ett som kommer med den minsta mängd risker samtidigt tänka långsiktigt. PEX-rör, trots ovanstående problem av mindre karaktär, är avsevärt billigare än koppar och lätt utbytbara vilket förklarar varför det är i hög efterfrågan. Eftersom proffsen, uppväger nackdelarna, är det bättre att välja för PEX-rör.