Keratin Hair Treatment Farorna

Den perfekta lösningen för oregerliga lockar verkade vara keratin hårvårdsprodukter som svartabörshajar om conducing to frizz-fria, silkeslen hår. Det finns olika typer av behandlingar keratin hår finns i salonger över hela USA, dock händer det brasilianska keratin behandling att vara den mest populära. These keratin behandlingarna anspråk på att föryngra glänsande, slätt utseende på ditt hår, tycks dock denna behandling ska insvept i en varm kontroverser. Precis som hur nyheter om keratin behandlingar spridda över hela USA, har vi nu nyheter om behandling keratin hår faror sprider sig som en löpeld över hela USA. Är nyheterna om behandling keratin narven effekter sant?
Keratin Hårvård
Frekvent styling, hår riktning, uppvärmning och färgning av hår minskar keratin kvaliteten på håret. Keratin är en extremt stark proteinbildande en stor del av hår, som försvinner från håret till följd av upprepade övergrepp. Keratin smoothing behandling är en kemisk förfarande där burrigt hår förvandlas till jämn silkeslent hår efter bara en behandling (två timmars session) och fungerar bra upp till 4 månader. Forskarna fann ett sätt som keratin kan extraheras från djur ull förvandlas till en blandning som fungerar som flytande hår.
I denna behandling en är tänkt att tillämpa en keratin lösning på hår och ingjuta den i håret med ett strykjärn som har upphettats till en temperatur på över 400 grader Fahrenheit. Detta kommer att säkerställa låsning och tätning av keratin på hårsäckarna. Håret blir glansigt och smidigt efter den förlorade keratin har bytts ut. Finns till en kostnad på mellan $ 150 till $ 800 eller mer har detta keratin behandling varit tillgängligt på salonger över hela USA sedan de senaste åren, även om detta begrepp har sitt ursprung i Brasilien.
Farorna med Keratin Hair Treatment
Även keratin fluorbehandling konstatera att keratinet protein är används för att mjuka behandling, flera experter tror att en kemikalie som heter formaldehyd är används som conduces till den raka och släta effekt. Keratin förändringar endast strukturen för håret, det är formaldehyd som slätar ut håret. Men, formaldehyd en kemikalie känd för att orsaka cancer. FDA inte förbjuda användningen av formaldehyd i användningen av kosmetika, alltså, kosmetiska företag har ingen begränsning på detta område. Men, har FDA inte godkänt detta keratin hårvårdsprodukter.
Det är dock formaldehyd ett farligt ämne som dödar allt det kommer i kontakt med. Föreställ dig vilken effekt kronisk användning av keratin hår riktning kan göra för kroppen. Formaldehyd är cancerframkallande, men kontroversen är ungefär hur mycket formaldehyd exponering conduces till cancer. Detta är inte känd. Keratin och fluorbehandling försvara sina stand genom att säga att mängden formaldehyd i keratin är minimal och inte tillräckligt högt för att gå i spetsen cancer.
Uppgav dock en artikel publicerad i Allure Magazine att några av de mest populära BKT behandlingar innehöll minst tio gånger mer formaldehyd än 0,2 procent anses säkert av kosmetiska beståndsdelar Review expertgruppen. Tio gånger högre än formaldehyd säkerhet riktmärke är något att vara orolig.
When keratin lösning med formaldehyd appliceras på håret, släpper det skadliga ångor som skadliga för inte bara den person som har denna behandling gjort, utan även för dem i närheten. Ögonirritation och lungor irritation bland de andra keratinfibrer hårvårdsprodukter risker orsakas på grund av formaldehyd exponering. Frisörer på salong kommer i kontakt med dessa skadliga ångor varje gång de utför behandlingen keratin håret för sina kunder. Detta kan påverka deras hälsa också.
Efter lära sig om behandling keratin hår farorna, det är uppenbart att kostnaderna för att uppnå glänsande, svagt, silke slätt hår är mycket hög. Sannolikheten att få cancer på grund av en skönhetsbehandling verkar löjligt. Leva med lockar eller burrigt hår är inte så stort problem att leva med att man bör satsa på behandlingar som öppnar dörren för cancer.