Solfångare

Varmvatten är en viktig råvara i de flesta hem och en god andel av elräkningen i ett hushåll är på grund av användning av elektriska varmvattenberedare. Det ökar inte bara din elräkning utan också står för pounds av koldioxid till i atmosfären. Installera en solfångare är därför en mycket grönare liksom ett billigare alternativ. Det kommer inte bara att minska elräkningen, men du kommer också att ha glädje av att veta att man inte bidrar till utsläpp av koldioxid. Det finns många solfångare planer som kan vara användbar för installation av varmvattenberedare. Några av bästa sol recensioner vatten värmare är att dessa värmare är lämpliga för hushållsarbete samt industriell applikationer. De skära också ned elräkningarna och hjälpa spara elektricitet.
Solens varmvattenberedaren Kostnaden beror på om solfångare är aktiv eller passiv. Det finns också en portabel solfångare som lätt kan installeras och monteras ned och kan utföras var som helst. Kostnaden för detta värmaren är ca 10 USD. Den genomsnittliga kostnaden för installationen kan variera från ca USD 3.000 till USD 5.000 för standard hem. En aktiv solfångare kostar ca USD 3000 till USD 4.000 medan en passiv värmaren kan köpas för ca USD 1.500 till USD 2.500. Här kommer vi att diskutera hur man bygger en solfångare och hur det fungerar.
Hur man bygger en solfångare
Det finns i princip två typer av solvärmesystem varmvattenberedare. De är aktiva solfångare system, som har cirkulationspumpar och styr och passiv solenergi vattensystem värmare som inte har några pumpar eller kontroller. I sol vatten värmesystem är värmen från solen direkt används för att värma vattnet och det finns ingen omvandling av solenergi till elektricitet. Egentligen är det en termodynamisk systemet, och den består av solfångare, ett vatten ackumulatortank, rörledningar och ett flytande system för att flytta värmen från solfångaren till tanken. Innan bygga ett solfångare måste du bestämma kravet på vattnet och få cisternen detta. Solpanelerna måste placeras på huset där de kan få maximal exponering för solen. Vattentanken ska vara svart, eftersom svart är en färg som är känt för att absorbera värme. Skapa ett lutande plan så att placeringen av varmvattenberedaren är upprätt. Anslut rören ordentligt som kommer att hjälpa bära vatten som ska värmas från huset till solpaneler och en annan uppsättning av rör för att få tillbaka det uppvärmda vattnet till huset där den lagras i en backup-enhet. Isolera alla rör med isolerande skum för att hindra dem från att frysa och sprickbildning i det kalla vädret. För att förhindra att vatten värme från kvävning och skador till följd av sediment, installera ett filter.
Hur fungerar ett Solar Work Varmvattenberedare
Solen är huvudkällan för uppvärmning av vatten. Kallt vatten pumpas från vattentanken till samlare i solfångaren. Solenergi faller på dessa samlare och värmer upp vattnet i denna process. Som uppvärmt vatten strömmar den uppvärmda ackumulatortanken, tar den med sig värmen från solfångare så att vattnet fortfarande varm i tanken. Några sol varmvattenberedare har även en avstängningsventil som automatiskt stänger efter solnedgången för att behålla värmen. Det finns även hjälpsystem som körs på konventionella energikällor (precis som på gas eller el) och funktion när mer varmvatten behövs.
Som nämnts tidigare kan en solfångare systemet vara aktiv eller passiv. So bygga din egen solfångare är bra eftersom det kommer att hjälpa dig skära ned de extra kostnaderna för installationen. Med en egen solfångare kan du njuta av varmt vatten bad under hela året.