Sätt att gå grönt

Medan ett stort antal människor där ute inser att många miljöfrågor redan knackar på vår dörr, är bara några av dessa människor som försöker faktiskt göra något för att rädda planeten. Going grönt verkar vara den nyaste mantra i korståget för att rädda jorden. Den största fördelen från Go green konceptet är att du kan ta till enkla sätt att gå grönt och du gör ditt för att rädda miljön. Medan myndigheterna gör sitt bästa för att ta fram komplexa planer på att minska dessa miljöfrågor kan vi ta till dessa enkla åtgärder och minska deras intensitet.
Go Green Fakta
Innan vi går vidare till de olika sätt att gå grönt, låt oss gå igenom några intressanta fakta om Green Living. Går igenom dessa fakta hjälper dig att förstå vikten av att gå grönt. , Om påståenden som gjorts av American Solar Energy Society man skall tro, effektivt utnyttja hela solljuset som faller på jorden under en minut kan bidra till att generera kraft som kan tillgodose energibehoven på planeten för ett helt år. Annan än att rädda 20 träd och 7.000 liter vatten, återvinning en ton av papper kan hjälpa till att spara energi som kan driva en genomsnittlig amerikansk hus under en period av sex månader. ; Om målet om 20 procent vindkraft bidrag för att generera elektricitet i USA uppnås till 2030, skulle det minska utsläppen av koldioxid med hela 25 procent. ; Installera vattensnåla apparater i hemmen kan hjälpa till 3 biljoner liter vatten och 18000000000 $ varje dag i USA ensamt. , Medan befolkningen i USA bidrar till bara 5 procent av världens befolkning, är dess andel av utsläpp av växthusgaser så mycket som 20 procent. , Effektiva sätt att gå grönt
Det finns många gå gröna idéer, direkt från att ha korta duschar för att gå eller cykla istället för att använda en bil, som kan hjälpa oss i vårt korståg för att rädda planeten. Om du undrar hur din enskilda insatser kan rädda planeten, bör du gå igenom den enkla åtgärder som anges nedan. Att gå igenom dessa enkla sätt att spara miljö kommer att göra dig att inse att de lätt kan inpräglat i din dagliga rutin, utan att oroa mycket om hur du kommer att anpassa sig till de nya livsstil. ; Ställ in termostaten ett par grader lägre på vintern och ett par grader högre på sommaren. ; Ersätt glödlampor med energisnåla kompakta lysrörslampor (CFL). , Om du tar ett bad eller tvätta kläder i hett vatten, prova och ersätta den med kallt vatten. ; Likaså väljer kort dusch istället för att spendera timmar i badrummet. ; Prova med att koppla apparater för att spara energi i ditt hem samt arbetsplats. ; Aldrig föra elektroniska apparater på standby. , Istället för att använda en bil, prova gå eller cykla till jobbet. , Om möjligt använda sig av distansarbete istället för att gå till kontoret. , Om du måste använda bil, kör effektivt och se till att den är väl underhållen. , Uppmuntra människor i ditt hem samt grannskapet att plantera träd. ; Om du är i trädgårdsarbete, valde native torka tolerant växter för din trädgård. , Växla över till ekologiska produkter i stället för sina konventionella motsvarigheter. ; Börja kompostering med sopor som produceras i ditt hem. , Istället för att använda plastpåsar kan du ta till papperspåsar eller säckar trasa. ; Om du äter icke-vegetarisk mat, prova och skära ned på om icke-vegetarisk måltid per vecka. ; Tillgripa olika sätt att återvinna papper, plast, elektronik osv; Prenumerera räkningar i e-format i stället för papper. , Använda alternativa energikällor som vind-och solkraft. ; Undvik att köpa vatten på flaska, och om allt du gör se till att du disponera flaskan ordentligt. ; Sprida medvetenhet om fördelarna med Green Living. ; Med tiden rinna ut mycket snabbt, är det hög tid att vi går utöver Earth Day och miljö firandet, och inpränta dessa enkla sätt att gå grönt i våra dagliga liv. Detta är dock inte innebär att vi ifrågasätter trovärdigheten att fira dessa dagar. I själva verket är dessa Earth Day och miljö dag firandet är de mest effektiva verktyg för att sprida medvetenhet om behovet av att rädda vår planet. När vi säger att vi behöver gå bortom dessa festligheter, menar vi att säga att vi bör motverka den praxis fira dessa dagar och sedan glömma orsaken, där det firades, redan nästa ögonblick. Å ena sidan kan vi se administrationen försöker få sin miljöpolitik på plats, medan å andra sidan även vi har exempel på stora företag att gå grönt. Bara vi som individer är kvar ute i försök att rädda miljön, och därför måste vi gå med i tåget så snart som möjligt.