Ojämnt däckslitage

Du har precis planerat en lång körning med dina vänner. Bara några minuter att slå vägen och du fyller på alla dina saker på din cykel. När alla set, du och din pool bilfärd. Midway går din cykel Bonkers och börjar glida. You stoppa. När du börjar analysera vad som gått fel, däcken din cykel fånga din uppmärksamhet. Ojämn däckslitage!
Tja, oroa dig inte! Många människor står inför denna besvärligt tillstånd någon gång eller det andra. Ojämnt däckslitage bunden att hända om din fordonsunderhåll cykler är oregelbundna. Så, låt oss första förstå orsakerna bakom denna ojämna däckslitage.
Ojämnt däckslitage orsaker; Tire Inflation (hård kurvtagning): Kontrollera däcken för inflationen. Däcket är överdrivet om slitbanan djupare på kanterna av däcket än i mitten. Samma sätt, om målet är annars med slitbana vara djupare i mitten, sedan ditt däck är under uppblåst. Dessa är några av de vanligaste slitagevarnare mönster som måste undersökas från gång till gång. Däck om inte pumpade till rekommenderat tryck, är mer mottagliga för ojämn däckslitage som slitbanan böjning ökar med rotation av däck. I båda villkor, ojämnt däckslitage förvärras vid fortsatt användning. ; Rotation av Tire: Kontrollera för upphöjda gupp på ytan av dina däck. Om ditt däck inte roterar väl under rörelsen av ditt fordon, är däcket bunden att få ojämna ytor och pilgrimsmusslor, som orsakar ojämnt däckslitage. Man kan kontrollera detta genom att placera ett öre med Lincolns huvud upp och ner mellan trappstegen. Om du inte kan se toppen av Lincolns huvud, är dina däck fin annars behöver ett omedelbart byte. ; Tire Misalignment: Felaktig däck anpassningen är en av materiella orsaker för en ojämn däckslitage. Helst ska det inre däcket spö uttag på pinjong och rack styrmaskinerna inneslutna i bälgen. Om bälgen är gjorda av gummi, kan detta villkor kontrolleras genom att klämma bälgen. Om det finns glapp, innebär det att uttagen är lösa. Under en tid, slutar däck stav styrning kopplingen mellan din främre däcket böja eller slits ut. Denna typ av felplacering kallas också tå förskjutning. Sådana villkor kan förvärras ytterligare av hängande fjädrar och böjda delar fjädring. ; Koppning (Worn stötar): Vanligtvis chocker och struts hjälpa däcken på din bil på väg med effektiva fordon hantering och kontroll. Men om dessa komponenter slits ut på grund av vätska läckor i stötar eller någon skada i chock komponenter, är ojämnt däckslitage orsakat. Fler tecken som förlust av däck kontakt med vägen, överdriven studsande försvagades bromsförmåga och plötslig ökning av vibrationer, bekräftar en ojämn däckslitage. ; Utsliten detaljer: Ojämnt däckslitage går också orsakas av slitna eller skadade komponenter. Dessa kan omfatta trasiga fästen, slitna leder boll, böjda stavar, knäckt av gummi montering bussningar, fysiska kontakten med avgasrör och läckage. , Aggressiv körning: Detta är en av de viktigaste orsakerna till en ojämn däckslitage. Tonåringar med hög adrenalin överspänning köra, fordonen obetänksamt, vilket gör att däcken att trampa över grova och ojämna ytor. Så, köra på måttlig hastighet och säkert! , Hur man fixar en Ojämnt däckslitage
Fastställande av en ojämn däckslitaget är en viktig uppgift efter att identifiera orsakerna ovan. Regelbundet underhåll av fordonet är ganska obligatoriskt. Här är några tips för däck säkerhet och underhåll för att leta efter ojämn däckslitage och åtgärda dem i tid. ; Kontrollera lufttrycket i däcken regelbundet som anges i tillverkarens specifikationer. Denna verksamhet kan ske varje månad, speciellt, när det är förändring av väderförhållandena. , Kontrollera om det slitna slitbanan av dina däck. If yttre slitbanan har slitit ut mer än den inre slitbanan, är det en stark indikation för en anpassning problem. Inre däckslitage kan inspekteras genom att lyfta fordonet på ett hörn med hjälp av en pallbock. Framdäcken är mer mottagliga för Ojämnt däckslitage och därmed se till att få de ersätts istället för att låta däcket själva skadan helt. , Kontrollera smidig rotation av däcket. Man kan använda mönsterdjup tolk för att kontrollera för denna ojämna däcket slits. Sätt mätaren inne i spåret av bana över däcket och ta några mätningar längs däckets omkrets. Mindre än 4 / 32 av en tum i slitbanan kommer att ange den värsta formen av ojämn däckslitage. , Alla halkade eller felaktig bälte i en del av däcket kan upptäckas genom att kontrollera om däcket är studsar för mycket på vägen. Broken däck bälte, kan en dålig fjädringskomponenter, slitna styrning komponenter och felaktig tå och camber justering vara lätt identifieras med ett dunkande ljud när roterande hjulet. Ersätter dessa komponenter eller oiling dem då och då kan minska risken för däckbyte. ; Med ovanstående kontrollpunkter, kan man identifiera lätt en ojämn däckslitage och fixa det i tid. Numera är fordon som är utrustade med slitagevarnare, som hjälp med att fastställa när man ska byta däck. Fordon behöver också vård och underhåll för en problemfri och lång livslängd. Ojämnt däckslitage om de ignoreras kan kompromissa om säkerheten. Körning säkerhet bör vara den första tanken på ditt sinne när du cyklar fordon. Så, håll ett öga periodvis för ojämna slitaget på din bil däck, annars kommer du att få betala en bomb för däckbyte, som kunde ha undvikits.