Hur Plant Potatis i en trädgård

Potatis är ett av de mest krampa livsmedel i människans kost, älskad av människor i alla åldrar runt om i världen. Potatis växer under jorden, men de är inte rötter. Potatis tillhör den grupp av lagring stammar som är märkta som "stamknölar". Mer än hundra olika typer av potatis är kända och vitt (mycket ljus brun) och röd i hyn potatis med vitt kött, är vanligt förekommande i trädgårdar home grönsaker. Här är några tips om hur man planterar potatis i en trädgård.
Hur man planterar potatis i en Trädgård: Tips
Potatis är mycket lätt att växa, behöver du bara har lite tålamod. Självklart måste du ta väl hand om utsädespotatis. Utsädespotatis kan erhållas med hjälp av trädgården företag webbplatser på Internet eller så kan du direkt köpa dem på lokala plantskolor.
Använd alltid certifierad utsädespotatis som växer bra, och inte de du får från det näraliggande snabbköpet. Gång du får dem att öppna paketet och sprida potatis över en bricka och hålla undan dem på ett ventilerat rum för några timmar. Utsädespotatis som är fri från fläckar anses vara den bästa.
Som ni orolig för hur att plantera potatis i en trädgård, är den första du måste veta att du förväntas att plantera dessa i rätt tid som potatis föredra svalt väder. Med hänsyn till att det tar potatis två till tre veckor att ta sig ur marken, bör du plantera dem i enlighet därmed. När att plantera potatis beror på vädret. Kontrollera frysa / frost sannolikhet för ditt tillstånd. Du förväntas att plantera utsädespotatis ungefär femton dagar innan den förväntade sista frysa dag på 28 grader Fahrenheit eller lägre för din stad. Du kan plantera dem några dagar senare också. Om du har hållit frön i kylskåp, en vecka före din plantering datum, ta frön och placera dem i en ljus varm fönster för ungefär en vecka.
Potatis kan växa i olika typer av jord. Väldränerad jord anses vara lämplig att plantera potatis. Potatis bör inte planteras när marken är isig. Potatis kan växa i svalt jord och lätt frost, men tillväxten kommer inte att vara tillfredsställande förrän jorden värms upp lite.
Om frågan hur djup att plantera potatis i en trädgård är kvardröjande i ditt sinne, så ska du komma ihåg att hålen för att plantera potatis utsäde bör vara cirka åtta inches djupt. Du ska plantera hela eller skurna utsädespotatis, 6-8 inches djupt i bra, bördig jord. Ett minsta avstånd på tre meter bör lämnas mellan två rader av potatis och det bör finnas ett avstånd av tolv inches mellan två på varandra följande utsädespotatis inom varje rad.
Hur dina potatisskörden Kan vara av bättre kvalitet
Om din potatisskörden påverkas av skorv (grov ful fläckar på huden på potatis) i det förflutna, då du kanske vill slänga några torra barr under dina utsädespotatis eftersom detta kommer definitivt att hjälpa avoid skorv. Kom ihåg att det är nödvändigt att flytta din potatis till ett annat avsnitt av trädgården varje år, för att förhindra ytterligare skorv infektion. Välj en solig plats. Du kan lägga till några gödselmedel på marken i den övre delen.
Potatisplantor kan ta en till tre veckor att ta sig ur marken. Denna period kan variera beroende på värmen från jorden och vädret. När växterna växer ungefär en fot lång, ta en hacka och göra en kontinuerlig hög med jord, ungefär sex till åtta inches hög, längs hela raden av växter. Detta förfarande kallas Hilling, som säkerställer att potatisen växer djupt under jorden, bort från solljus som skulle göra dem gröna. Potatis kommer att vara bitter, om oätliga gröna delarna inte kastas bort. Man måste vattna plantor jämnt och regelbundet eftersom en torr period efter en regnig besvärjelse kan orsaka en del potatissorter (speciellt Yukon Gold) utveckla en ihålig kärna.
Potatis skalbagge är ett annat stort problem. Den djupa orangefärgade larver och blekt orange färgade vuxna skalbaggarna äter potatis blad och kan förstöra bladverket. Detta kan minska din skörd betydligt. Du ska undersöka undersidan av bladen och när du märker skalbagge gula ägg bör du krossa dem. Om larver och vuxna är få till antalet, kan du krossa dem, Annars kan du använda Bacillus thuringiensis eller Bt att kontrollera angrepp. Det är mycket säker att använda och det kommer inte påverka din potatis näringsvärde.
Om åtta veckor efter plantering, (perioden kan varierar beroende på sort av potatis), kan du börja skörda små färskpotatis. Plantorna börjar blomma och du kommer att kunna gräva hela skörden, när bladen torkar och dör tillbaka, i höst. Förvara potatisen på en sval, torr och mörk plats men först, låt den yttre ytor nyligen grävde potatisen torka lite. För denna, kan du sprida dem på en torr plats men kom ihåg, ska du inte sprida dem direkt under solen. Till exempel kan du sprida potatisen i ett garage eller en byggnad, för ett par dagar.
Växande potatis i påsar och odla potatis i däck är några exempel på två innovativa sätt att odla potatis inomhus, för folk som bor i städer och inte har trädgård utrymme. Nyskördad potatis smakar bättre än någon du köpa en livsmedelsbutik. Om du använder ovanstående tips för plantering potatis, sedan frågan om hur man planterar potatis i en trädgård inte längre vara ett problem för dig. Detta är en ganska lätt och roligt att producera bra kvalitet potatis i din egen trädgård!